Victoria Skimboards

De geschiedenis van het skimboarden

 

Victoria Skimboards is slechts één van de oneindige reeks dingen die over water kunnen sliden. Denk bijvoorbeeld aan platte stenen en houten platen. De Hawaiianen waren altijd al op verschillende manieren met surfen bezig. Ze hielden er van om te sliden met van alles en nog wat. Met houten planken of bladeren van modderige hellingen, maar ook met massieve houten planken surfen in de golven.

Vanaf de jaren 40 en 50 ging het skimboarden echt los. Alles wat maar enigszins plat was werd gebruikt om over een dun laagje water te sliden. Op sommige spots was het beter om met meer ovaal gevormde planken golven te pakken in plaats van de traditionele ronde planken en zo brak de Renaissance van het skimboarden aan.

Start van Victoria Skimboards

Victoria Skimboards werd opgericht in 1976. De eerste skimboards werden gemaakt van multiplex en glasvezels. In 1980 werden de eerste skimboards geïntroduceerd met een foam kern, maar dit bleek niet goed te werken en dit werd al gauw geschrapt. Bij volledige foam boards is het wel mogelijk ze 30% groter te maken zonder dat ze te zwaar worden. Door het extra oppervlak van deze boards kan er eerder mee geplaneerd worden en ook makkelijker in de shorebreak in de tube gevaren worden.