Starboard SUP

Starboard Stand Up Paddle ontstond aan het begin van de sport. Svein Rasmussen (eigenaar)  zag direct de potentie van het “suppen” en inmiddels is gebleken dat deze sport al enige jaren de snelst groeiende watersport is.
Starboard SUP is niet alleen op zoek naar de beste technologieën en shapes voor hun boards, het milieu staat de laatste jaren ook hoog in het vaandel. Medewerkers van Starboard (gevestigd in Thailand) staan bekend als echte ‘Trash Heroes’ van Bangkok.

Daarnaast worden de materialen die Starboard in de boards gebruikt steeds milieu vriendelijker. Biologische materialen vervangen de “oude”  materialen (bio Resin, Flax, Balsa, 100% gerecyclede accessoires). Door het slimmer verpakken wordt bijvoorbeeld zo’n 10.000 kg minder plastic gebruikt op jaarbasis.

Starboard plant tegenwoordig voor elk gekocht board (SUP of Windsurf), een boom in het Thor Heyerdahl park in Myanmar. De slogan die tegenwoordig bij starboard gebruikt wordt is dan ook, “Koop een Mangrove en krijg er een gratis board bij”.

Wat verder interessant is zijn de diverse technologieën en bouwwijzen van de SUPs en Inflatables.

Voor alle Starboard SUPs, kijk even rond op deze pagina.