Starboard Windsurf

Starboard “de toekomst van innovaties en kwaliteit”

In 1994 richtte Svein Rasmussen het merk Starboard op. Het hoofdkantoor en design kantoor van Starboard grenzen aan Lake Taco in Thailand. Het voordeel voor Starboard is dat de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling naast de Cobra fabriek zit, waar de productie van Starboard plaats vindt . Hierdoor worden de Starboard producten snel ontwikkeld en is er een goede kwaliteitscontrole op de producten.

Svein Rasmussen and Tiesda You in the Starboard headquarter – Pic: Continentseven

Innovaties en kwaliteit

De laatste innovaties zijn boards die gemaakt zijn van plantaardige hars. Zorg voor het milieu is een zorg voor de toekomst. Dit staat bij Starboard hoog in het vaandel. Niet alleen in de productie van boards, maar ook in het verpakkingsmateriaal worden biologische grondstoffen gebruikt. Sinds afgelopen jaar heeft Starboard de ‘carbon voetafdruk’ weten te reduceren met 30%. Het uiteindelijke doel is om boards te maken van biologische grondstoffen en materiaal dat recyclebaar is. Starboard is betrokken in de ontwikkeling van het Thor Heyerdahl Mangrove Park in Myanmar. Voor elk Starboard dat verkocht wordt, wordt er één Mangrove boom gepland, die zorgt voor het absorberen van 1 ton CO2 over 20 jaar.

Starboard Foils

Tiesda You is de productontwikkelaar. Tiesda’s ontwerpen hebben geleid tot een groot aantal innovaties op de markt, van de moderne slalom boards, tot hele smalle boards en de opblaasbare planerende boards, tot klassiekers als de Formula 147, de Serenity en de ProKids, de Rio Longtails en de game changer board technologie “de Ultra Core”.

Sinds 1996 is Tiesda al bezig met het ontwikkelen van de foils, maar steeds waren ze niet goed genoeg, tot op heden. Eindelijk is er een doorbraak en zijn de foils klaar om de windsurfmarkt te bestijgen, letterlijk. Het voelt als vliegen, boven het water zonder geluid met een snelheid van rond de 30 knopen. Echt fantastisch! Het begin van een nieuwe windsurf episode!

Bron: “https://www.continentseven.com/svein-rasmussen-interview/