Airush

“Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid”

 

In 1999 is Airush op Maui begonnen met het maken van Kitesurf specifieke accessoires. Inmiddels zit het hoofdkwartier in Kaapstad en Airush is nu één van de top merken in de industrie. Airush heeft een zeer betrokken en toegewijd team, waardoor Airush een merk is met innovatieve, technische en creatieve producten. Het team bestaat uit diverse designers met zijn eigen specialisatie. Producten worden ontwikkelt in nauwe samenwerking met het team van top atleten, waaronder Alex Pastor & Oswald Smith.

Innovaties

Airush heeft als eerste en enige merk een oplossing gevonden tegen de slijtage en rek van het canopy doek waar elke kite onderhevig aan is door gebruik.  het z.g. “Dynema load frame”. Door het Dyneema Load Frame toe te voegen aan de kite is er 30% minder rek.  De “sterkte ten opzichte van gewicht” ratio is met 40% toegenomen door het gebruik van Dyneema in plaats van Aramid. De kite behoudt door het nieuwe load frame het eigen karakter en unieke vlieg gedrag voor een langere periode, de levensduur van de kites wordt grofweg verdubbeld.

Producten

Bij alle producten van Airush ervaart de gebruiker dat het gemaakt is door en voor mensen met passie voor de sport en de natuur waarin deze beoefend wordt. Duurzaamheid, milieu en hoge kwaliteit van het product zijn de prioriteiten van het merk. Zoals ze zelf zeggen: ‘It’s about making things more functional and durable, creating stoke and having as much fun as possible’.